Home News Forum Kijk/Luister Samplesets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

 

InhoudVorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende
Google

Zelfbouw hoog model


Een replica van het Marcussen orgel in de Laurenskerk van Rotterdam.
Gerealiseerd door VPOrgans en Andrť Bovenschen.


Het ideale Hauptwerk orgel van Joerg Glebe, alles is geintegreerd


Prachtig Hauptwerk orgel van Frans Cornet, gerealiseerd door: Mixtuur virutal pipe organs
De kast is gespoten in wit eiken. De houten klavieren komen uit ItaliŽ en zijn belegd met bamboe. Klavieromvang op mijn verzoek t/m g''' De houten trekregisters bevatten verwisselbare naamplaatjes (magnetisch). Als sample-set heb ik het hoofdorgel van de Laurenskerk in Rotterdam gekozen. Ik wilde geen los of uittrekbaar beeldscherm. Mixtuur heeft voor de volgende oplossing gekozen: de lessenaar kan 10 centimeter omhoog worden geschoven. Dan komen er drie kleine touche screens tevoorschijn. Via die schermen zijn de belangrijkste menu's van hauptwerk te bedienen. En daarop zijn de registers van de andere sample-sets zichtbaar. Die gebruik ik overigens nooit, want de Marcussen-Reus van de Laurenskerk heeft genoeg smaken!


Schitterend I.S.A./Monarke/Johannus orgel van Petrus h'Aanschaf wat is omgebouwd naar Hauptwerk


Prachtige orgel van Krijn Padmos, details staan hier.


Prachtig orgel van Ab Klaassen: Een omgebouwde (gemidificeerd) Monarke met houten KLOP-klavieren, Ab speelt meestal op sampleset Anloo (zie ook het naamplaatje).


Een ideaal Hauptwerk orgel van Ron Dekker (geleverd door Mixtuur), meer foto's op: Forum: Ron stelt zich voor...


Prachtig zelfbouw Hauptwerk orgel van Mark Williams, zie deze link voor alle details


Mooi Hauptwerk orgel, gebouwd door Johan de Kwant, meer foto's en info op: Forum: 4 Klaviers Hauptwerkorgel...


Heel mooi zelfgemaakt Hauptwerk orgel van Fred de Jong: gedeeltelijk gebouwd met Heyligers onderdelen. Midi van WIRA. Intel Dual Core 2.66 GHz 8GB RAM Windows XP64; Focusrite Saffire; 2 luidsprekerboxen Mission 2-weg en 2 luidsprekerboxen Klipsch F2 3-weg; ESI Near05 Active boxen
Nu met naamplaten:
Het Monarke orgel (met Hauptwerk!) van G. en H. Teunis in Wierden.
Na afspraak (0619432897 / 0546 572303) hartelijk welkom!
"De registernaamplaten zijn geleverd door: REINDERS GRAVEER & LASERTECHNIEK, GORINCHEM (vraag naar L. Schippers). De prijzen die ik heb betaald voor een set DOM Batz orgel Utrecht en Silbermann Arslheim E 458,77 dat was incl verzendkosten incl BTW en een gratis mal. Men levert werkelijk een fantastisch produkt af, ieder lettertype is zowat mogelijk, voor ons hebben wij een keuze gemaakt uit de lettertypes die zo dicht mogelijk bij Batz en Silbermann pasten. Men kan/mag mij ook bellen voor eventuele verdere info of afspraak om het te komen bekijken.
We hebben o.a. de samplesets: Kampen, Metz, Caen, Rieti, Salisbury, Arlesheim, Zwolle, Utrecht en Maximim."


Een prachtig werkstuk van Taeke en Gerben van den Akker (site van Taeke van den Akker): Bovenin een Touchscreen, 3 klavieren van midiworks. Pedaal zelf midi ingebouwd met producten van www.Pausch-e.de. PC: Quad core 3Ghz , 8 GB RAM, Focusrite saffire LE aangesloten op surround set Sony DAV550.
Zie ook YouTube filmpje over dit orgel.


Nog een mooie creatie van dezelfde bouwers: De orgelkast is gemaakt door Taeke van den Akker en de orgelklavieren komen uit een echt pijporgel evenals het pedaal. De klavieren en pedaal zijn door Gerben en Taeke van den Akker gemidificeerd voor hauptwerk ook de registerknoppen werken. De computer bevat een Intel core 7 processor met 16 gb intern geheugen, geluidskaart EMU 0404 usb. Bovenin het orgel ziet u een touchscreen voor de bediening van de overige registers. Er zijn 2 actieve speakers achter het front geplaatst van KRK bij HS muziek gekocht.


Het Hauptwerk orgel van Organorak, bijzonder is dat de touchscreens vertikaal zijn geplaatst waardoor de sampleset van Salisbury een geheel vormt met het orgel.


Hybride (pijporgel en Hauptwerk) orgel van Chiel Jan van Hofwegen. Voor het midificeren van de klavieren heeft Chiel Jan gebruik gemaakt van het toetscontactsysteem van Custommadeorgan. Het pedaal is gemidificeerd dmv reedcontacten.


Hauptwerk orgel van Jaap


Van Pleun Doolaard, zie voor details: Forum: Pleun stelt zich voor / orgel.


Hauptwerk orgel van Willem Orlando


Hauptwerk orgel van muziekleraar Carlos do Rosario Tchiang uit Hong Kong.


Een ander Hauptwerk orgel van muziekleraar Carlos do Rosario Tchiang uit Hong Kong.


Erg mooie speeltafel met pijpenfront op basis van een analoog Johannus orgel. Het midificeren, het aanpassen en bouwen van de kast is uitgevoerd door Custommadeorgan.


Prachtig zelfgemaakt Hauptwerk orgel van Jan Schipper met trekregisters, touchscreen en pijpenfront. Bevat PC met dual core processor en 16 Gb intern geheugen. Een versterker van 150 W met boxen van 2x 150 W. Een midi decodeer printplaat van midiboutiqeu. Sampleset Caen.


Prachtig zelfgemaakt Hauptwerk orgel van Jan Wim


Orgel van Hans de Graaf. Bovenin Adam A7X boxen en kleine M-Audio boxen als surround.
Links onderin de PC (met 64 GB RAM) en recht onderin de Sub; een Adam Sub-7. Het meest speelt Hans op dit moment (januari 2015): Laurens Transept, Tholen en St. Michel, hoewel Utrecht met 64 GB nu ook heel mooi is.


Zelfbouw Hauptwerk orgel van Joost de Keijzer


Zelfbouw Hauptwerk orgel van Nees


Een tweede project van Gerard Schudde: Klavier I uit Heyligers. klavier II en III komen uit een pijporgel, pedaal komt uit een Johannus opus 10. Afm:bxhxd 1330x1650x550 (ex pedaal).


Een derde project van Gerard Schudde: massief eiken, midi van Gino Nico Goes, PC: HP 16Gb RAM, Geluid: M-audio firewire 410 10 kanaals, Boxen: 4x active monitors 8'" nandy, 1x active stereo subwoofer, 2x speaker tbv boventonen pedaal, Samplesets: Metz, Zwolle en Utrecht.


Zelfbouw Hauptwerk orgel van Klaas Twigt


Zelfbouw ander Hauptwerk orgel van Klaas Twigt


Zelfbouw van Edwin Trouwborst: Intel Q6600, 8GB, Vista 64-bit, EMU-1820, 2 x 17 inch ELO Touchscreen, 2 x Behringer Truth 2031-A, M-audio BX10s, 2e hands laukhuff houten klavieren (met kunststof beleg), zelf gemaakte Midi controller van midibox.org


Zelfbouw van Adriaan Arkeraats, voor details zie: Adriaan Arkeraats


Hauptwerk orgel van Gert Jan Schipper


Hauptwerk orgel van jancru


Zelfbouw Hauptwerk orgel van AadM


Hauptwerk orgel van Joost


Zelfbouw van Willem Bakker: Twee klavieren + pedaal van Johannus opus 220. Derde klavier van Marktplaats. Midisysteem Elektronisch Serviceburo De Bruijn (dit bedrijf van harte aanbevolen voor de zelfbouwers onder ons). De pc : processor Intel core I 5 cpu 650 3.20 ghz met 8 g.b. werkgeheugen uitbreidbaar to 16 gb. Focusrite saffire pro 6 kanaals geluidskaart. Packard bell Viseo 200 t touch edition voor bediening van de registers. Boven in het orgel zitten twee KRK rp 6 studio monitoren . Naast het orgel staan twee zelfbouw (via marktplaats) transmissielijn zuil luidsprekers. Het rendement van de boxen ligt ongeveer op 89 dB, het frequentiebereik loopt van 30 Hz tot 30 kHz. Deze zijn aangesloten op een Phillips audio vesterker . Sampleset: Kampen


John Stump


Roy Knight


Tremulant. Achter het klavier zit Andre Knevel, het is echter niet zijn orgel.


Ed Martin


Een omgebouwd Monarke orgel met realistische trekregisters en prachtige Klop-klavieren van dhr R. Braal.
Het werk is gedaan door vader en zoon Braal, de techniek is geleverd door Mixtuur.nl. Enkele details:
 • 6 audio kanalen met 6 aktieve Adam monitoren en 1 aktieve subwoofer.
 • Externe M-Audio geluidkaart met 8 uitgangen en 1 totaalvolumeregelaar en een separate hoofdtelefoonuitgang.
 • Computer met (voor de surroundtoekomst) 16 Gb RAM geheugencapaciteit.
 • Aanslaggevoelige wrijvingsloze toetssensors onder houten 'Klop' klavieren.
 • Wrijvingsloze pedaalsensors.
 • Houten zwelpedaal met wrijvingsloze sensor.
 • 36 stuks trekregisters verdeeld over een tweetal tableaus links en rechts van de manualen.
 • Eenvoudig verwisselbare registertabletjes met opschriften op perkament.
 • Eenvoudig toegangkelijk ingebouwde CD-Rom speler/lezer en 12 inch tft-LCD scherm met muis en toetsenbord.
 • Eenvoudig toegankelijke USB-poort.
 • Hauptwerk met Samplesets: F.C. Schnitger-Duurswoude, Trost-Waltershausen, Garrels-Anloo en D. Ott-Gottingen.


Ombouw van pijporgel-positief naar hybride orgel door Anton Heger: Ik heb een positief met 1 klavier en plaats voor twee en een half register gekocht. Het ene klavier heb ik vervangen door drie houten klavieren waar ik electrische contacten onder heb gezet. Ook heb ik een pedaal er onder gelegd met electrische contacten. Deze klavieren en het pedaal komen van Hendriksen en Reitsma vandaan. Als het orgel straks klaar is heb ik dus drie klavieren met pedaal die op Hauptwerk zijn aangesloten. Het derde klavier is dan echter ook weer aangesloten op de windlade. Daar moet dan een Regaal 8, een Fluit 4 en een Quint 3 diskant op staan. Als geluidsinstallatie heb ik twee Alesis M1 620 monitoren schuin boven me op de positiefkast staan voor het frontale geluid. Achter mij staan twee Tannoy Reveal 501 monitoren voor het surround effect. Onder mij staat een subwoofer voor de lage tonen.


Zelfbouw van Lubbert de Vries: Houten (veranderde) klavieren Heyligers, registerknoppen uit Roemenie.


Schattig orgel met touchscreen


Hauptwerk orgel van Mario Antonelli.


Hauptwerk orgel gebouwd door C.Bakelaar. Als basis is een Content D1013 gebruikt, waaromheen een nieuwe kast is geplaatst van eikenhout. De bediening van hauptwerk vind plaats door middel van een touchscreen in het midden van het orgel. Boven, achter de roosters, zit een audioinstalatie. Ook de registers zijn handgemaakt maar deze zijn niet functioneel.


Hauptwerk Orgel van 'VoxMystica': Let op het grote LCD-scherm met de foto-realistische speeltafel

Uitbundig Hauptwerk huisorgel van Eric Dalest

Uitbundig Hauptwerk huisorgel van Leo Christopherson


Nieuwe zelfbouw van Johan van der Waal van Dijk: De geluidsweergave gaat via tien kanalen: Zes luidsprekers in de kast, twee direct ernaast en 2 achter in de kamer voor het surround geluid. Op verzoek wil Johan de speeltafel ook voor derden bouwen.


Het Hauptwerk orgel van Bert Kruis, gebouwd door Johan van der Waal van Dijk.


Het Hauptwerk orgel van Yme Ottema.


Zelfbouw met twee 17" touch screens van Martin den Boer:
 • 4 klavieren met drukpunt, 30 tonig pedaal.
 • Pc: Windows 7 64 bit i7 930 met 12GB intern geheugen.
 • Geluidskaart: E-mu 1616, Koptelefoon AKG.
 • Versterker Denon 90 watt met 2 B&W boxen
 • Subwoofer: Yamaha YST-SW030 130 watt.
 • 17 inch Touchsreens.
Martin is ook bereid om voor anderen een Hauptwerk orgel (naar eigen wens) te bouwen.


Hauptwerkorgel van Willem Dekker, kast gebouwd door Kees Walhout, Hauptwerk ingebouwd door Ab Klaassen.

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com