Home News Forum Kijk/Luister Samplesets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

 

Inhoud

Eerste Vorige 2006 Volgende Laatste
Google

2006, Albert Baumhoer, Stieghorst, Bielefeld, Duitsland  Pipeloops

Site van Sampleset leverancier over deze Sampleset

Site over dit orgel

Site van orgelbouwer over dit orgel

French
48 kHz, 24-bit, stereo, multiple release samples
2000 MB RAM (met standaard geheugen reductie instellingen)
14/2+P (manualen / registers)
Licentie: Commercieel
Released in: 07-2010

Op Hauptwerk forum: Baumhoer / Stieghorst available now!
Op Hauptwerk forum: Early info two upcoming samplesets

Mp3 voorbeelden anderen:
- Pipeloops.
- Contrebombarde.com
 


Dit is een vrij ongebruikelijk orgel: Niet groot (14 registers) en jong (2006), maar wel romantisch/symfonisch in 'Cavaille-Coll stijl' in een kerk met weinig nagalm.
De geringe nagalm van dit orgel heeft een aantal voordelen:
  • Het is erg praktisch voor studie: je hoort iedere onvolkomenheid.
  • De vereisten voor de computer zijn laag zowel voor geheugen (RAM) als processor.
  • Hierdoor is de sampleset ook goed te gebruiken met de gratis versie van Hauptwerk. Laad de samples dan in 16-bit/compressed/single loops. Het is in de gratis versie wel mogelijk om tegen de 'polyphony limiet' aan te lopen. Grote akkoorden met een volle registratie zijn vanwege de 'polyphony limiet' in de gratis versie daarom niet mogelijk.
  • Als je wilt, is het mogelijk om zelf (kunstmatige) nagalm toe te voegen.
Hoewel het orgel niet zo veel registers heeft, is het te gebruiken voor veel soorten muziek. Dit vanwege de uitgekiende brede dispositie met Prestanten, Tongwerken, Strijkers, Fluiten en een Mixtuur. Het orgel heeft geen tremulant. Met de zweverige VoixCeleste8 kun je dat een beetje compenseren. Misschien ongebruikelijk, maar als je de Basson-Hautbois8 combineert met de VoixCeleste8 krijg je toch een soort 'tremulant effect'. De Montre8 heeft een vrij hoog volume in de lage tonen. Later las ik hoe dit komt: De 15 laagste pijpen staan in het front van het orgel. De TrompetteHarmonique8 is mooi als je hem solo gebruikt, zowel in Bass als in Discant. Als begeleiding voor de TrompetteHarmonique8 op het Recit heb ik een voorkeur voor FluteHarmon8/Flute4/Doublette2, dat klinkt wat helderder dan Montre8/Prestant4/Doublette2.
De sampleset bevat twee virtuele versies van het orgel:
  • Zoals het origineel is.
  • Een 'extended versie' met: een vergrootte pedaal en manuaal omvang, extra registers, extra koppels en combinatie registers.
Heel prettig dat er bij de 'extended version' o.a. een Nazard Harmonique 2 2/3' is toegevoegd, deze is heel geschikt als uitkomende stem (in combinatie met CorDeNuit8).
De bediening van deze sampleset is eenvoudig: Grote en leesbare knoppen, zowel op de 1 scherm console, als op de links en rechts tab (als je twee touch screens beschikbaar hebt). De bedieningsschermen hebben een 1024x768 pixel scherm resolutie. Dit is handig voor sommige (oudere) laptops, zelf vind ik het onhandig omdat de meeste (commerciele) samplesets een resolutie hebben van 1280 x 1024. Als je dan wisselt van sampleset, moet je ook wisselen van schermresolutie (heb ik trouwens wel een tooltje voor).

Hoewel de meeste informatie ook op de site van pipeloops aanwezig is, is een gebruikershandleiding toch professioneel.
De sampleset is gratis te proberen met de Trial versie, deze probeerversie heeft twee beperkingen: 1) Iedere minuut wordt het geluid een aantal seconden onderbroken 2) De extended versie is niet beschikbaar.
Deze sampleset is met name interessant voor mensen die de gratis versie van Hauptwerk gebruiken of als je belangstelling hebt voor een helder romantisch orgel met een geringe nagalm.

Gert, augustus 2010

Mp3 voorbeelden van mij LET OP:
JW Player goes hereGrotere kaart weergeven

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com